Već tradicionalni, osmi po redu, sajam tekstila „Balkan textile“ održava se od četvrtka 5. marta do subote 7. marta u hali 5 Beogradskog sajma. Na sajmu učestvuje više od 30 kompanija iz svih oblasti tekstilne i pratećih industrija, iz Turske, Slovenije, Uzbekistana i Srbije.

Radi se o manifestaciji poslovnog karaktera, u okviru koje privrednici, trgovci, proizvođači tekstila i repromaterijala, šivaćih mašina i druge prateće opreme, i svi drugi zainteresovani za tekstilnu industriju nude sve što je neophodno za kvalitetno funkcionisanje u ovoj privrednoj delatnosti.

„Balkan Textile“ je zamišljen kao najbolji način da izvoznici pronađu uvoznike, domaće proizvođače i velike trgovce koji pokreću potražnju i zato proširuju svoje kanale prodaje u Srbiji. Sajam predstavlja isplativu platformu i šansu za privilegovane učesnike, gde izlagači iz tekstilnog sektora različitih zemalja predstavljaju vrhunske proizvode, opremu i mašine uspešnim preduzetnicima koji imaju motivaciju i kapital da ulažu u nove poslovne poduhvate.

Svojim ekskluzivnim učesnicima sajam nudi najisplativiji i najefikasniji način za sticanje tržišnog udela u zemlji u kojoj će se ponuda i potražnja naći pod istim krovom kako bi kompanije izvoznice iskoristile mogućnosti u Srbiji i povećale obim izvoza. To je istovremeno i prilika za domaće privrednike da iste tržišne i poslovne kanale iskoriste za vlastiti proboj na druga tržišta.

Organizator sajma je Meridyen Int’l Fair iz Turske, a ulaz za posetioce biće besplatan od 10 do 18 časova.