Poslovna sajamska manifestacija „Balkan Textile“ održava se u Hali 3 Beogradskog sajma od četvrtka 8. do subote 10. februara 2024.

Reč je o manifestaciji na kojoj pedesetak proizvođača tekstila, uvoznika, trgovaca i drugih kompanija iz Turske, Kine, Portugalije i Srbije predstavljaju vrhunske tkanine, mašine i opremu iz tekstilnog sektora.

„Balkan Textile Fair“, po pravilu uz podršku lokalnih vlasti, organizuje Meridyen Int’l Fair iz Turske, a po svom karakteru zamišljen je kao mesto na kojem profesionalci razmenjuju informacije i ideje sa potencijalnim poslovnim partnerima o zajedničkim poslovnim mogućnostima i zainteresovanu publiku upoznaju sa srpskim tržištem, proizvodima i uslugama. Za međunarodne izlagače sajam je prilika da pronađu nove poslovne partnere i svoj biznis predstave na novom tržištu, a svojim ekskluzivnim učesnicima nudi i najisplativiji i najefikasniji način sticanja tržišnog udela u zemlji.

Izlagački asortiman sadrži trikotažu, teksas, prediva, dodatke, torbe, kaiševe, vešalice, dugmad sa zatvaračem i kopčom, podstave za ramena, nalepnice od vate, tekstilne mašine i mnoge druge vrste roba i materijala.

Sajam tekstila otvoren je za posetioce od 9 do 17 časova.