Sajam tekstila „Balkan Textile Fair“, poslovna sajamska manifestacija koja se održava već jedanaesti put i na kojoj 63 izlagača iz redova proizvođača tekstila, uvoznika, trgovaca i drugih kompanija iz Turske, Kine, Italije Portugalije i Srbije predstavljaju vrhunske tkanine, mašine i opremu iz tekstilnog sektora, otvorena je u četvrtak 8. februara u Hali 3 Beogradskog sajma.

Sajam su otvorili turski ambasador u Beogradu Hami Aksoj, u ime pokrovitelja manifestacije, Turske ambasade u Beogradu, i Žarko Malinović, pomoćnik ministra trgovine u Vladi Republike Srbije.

Izlagački asortiman sajma sadrži trikotažu, teksas, prediva, dodatke, torbe, kaiševe, vešalice, dugmad sa zatvaračem i kopčom, podstave za ramena, nalepnice od vate, tekstilne mašine i mnoge druge vrste roba i materijala. Sajam je koncipiran kao mesto zamišljen je kao mesto na kojem profesionalci razmenjuju informacije i ideje sa potencijalnim poslovnim partnerima, a zainteresovanu publiku upoznaju sa srpskim tržištem, proizvodima i uslugama.

„Balkan textile“ će trajati do subote 10. februara 2024, a otvoren je za posetioce od 9 do 17 časova.