Pod okriljem fabrike „Bastijana“, čiji su osnovni ciljevi proizvodnja vina vrhunskog kvaliteta i promovisanje vinske kulture, nastavljena je jedna lepa porodična tradicija. Posle 20 godina usavršavanja u struci, na vrhunskim fakultetima, institutima i vinarijama u Francuskoj i na drugim destinacijama, porodica Tomić se ponovo posvetila proizvodnji vina. Vlasnik i glavni enolog Vinarije je Andro Tomić, Hvaranin koji se vratio na svoje ostrvo, jer veruje da Hvar sa autohtonim sortama, pogodnom klimom i izuzetnim položajem vinograda može vratiti davno izgubljeni vinarski ugled. Posebna priča je nastavljanje porodične tradicije u proizvodnji vina, duge 150 godina.

Vinarija Tomić danas proizvodi između 130 i 150 hiljada boca vina godišnje. Neguje autohtone sorte i znanja, ali eksperimentiše i s novima. Proizvodnju crnih, belih i roze vina stalno usavršava, a posebnu pažnju posvećuje proizvodnji Prošeka – izvornog dalmatinskog desertnog vina napravljenog od probranog i prosušenog grožđa najkvalitetnijih domaćih sorti.

Na ovogodišnjem Sajmu vina u Beogradu predstaviće Pošip, vrhunsko belo suvo vino istoimene sorte; Plavac – njihovo najpoznatije vino koje čini više od polovine ukupne proizvodnje, poznato i po odličnom odnosu cene i kvaliteta; Plavac Mali barrique; Vino Caplar i Liker Euforija rogač-kadulja.