Ranije planirani termin za održavanje 43. Međunarodnog sajma turizma, od 24. do 27. februara, pomera se za mesec dana, odnosno od 24. do 27. marta 2022. godine. U isto vreme održaće se i 17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HOREKA-OPREMA.

12. Međunarodni sajam vina BEOWINE takođe je dobio novi termin – od 25. do 26. marta 2022. godine.

Usled privremeno pogoršane epidemiološke situacije, kako u zemlji tako i u okruženju, a uvažavajući mišljenje većeg broja izlagača, uz podršku Organizacionog odbora Sajma turizma, procenjeno je da bi navedene činjenice ugrozile kvalitet manifestacija, prouzrokovale smanjenu i ograničenu posetu iz zemlje i regiona i uslovilo smanjenje profesionalnih i poslovnih aktivnosti tokom trajanja ovih sajmova.

Mišljenje Beogradskog sajma, organizacionog Odbora Sajma turizma i izlagača je da će novi termini, kada će se epidemiološka situacija poboljšati u meri koja neće ograničavati važne aspekte manifestacije, omogućiti da se sajmovi održe u svom punom sjaju, naširoko prepoznatih manifestacija od strane turističkog sveta.

Beogradski sajam će i dalje pratiti preporuke i epidemiološke procene Kriznog štaba i u dogovoru sa Odborom, izlagačima i drugim učesnicima sajma, predlagati odluke u interesu manifestacije i njenih učesnika.