Dimitri S. Kerkentes, generalni sekretar Međunarodnog biroa za izložbe (Bureau International des Expositions – BIE), u pratnji Dušana Borovčanina, direktora EXPO 2027 d.o.o., i saradnika posetio je 23. maja 2024. Beogradski sajam.

U ime domaćina, direktorka Beogradskog sajma Danka Selić i državni sekretar u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vukašin Grozdić proveli su goste kroz hale u kojima se održava 66. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća.

Gosti su se posebno interesovali za izložbenu postavku Vlade Republike Srbije i nadležnih ministarstava, uverivši se u domete nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u veoma uspešnom i kompleksnom sistemu obrazovnih, naučno-istraživačkih i inovacionih institucija pod okriljem ili sa podrškom Vlade Srbije.

Kao aktivan učesnik u projektu EXPO 2027 Beogradski sajam i njegove manifestacije i ovom prilikom su dale svoj doprinos globalnom uspehu i značenju ove specijalizovane izložbe koja je, pod geslom „Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve“, odnela pobedu nad konkurentima iz Malage (Španija), Blumingtona (Minesota, SAD), Puketa (Tajland) i San Karlos de Bariločea (Argentina).