Dvodnevna vinska smotra, 12. Međunarodni sajam vina BeoWine, održaće se u hali 3 Beogradskog sajma, u petak i subotu, 25. i 26. marta 2022. godine.

Ugledan sajamski događaj već duže od deceniju u Srbiji i regionu drži nezamenljivu poziciju kao mesto za plasiranje novih vinskih ukusa, okuplja domaće i inostrane proizvođače, uvoznike i ljubitelje vina.

Sa ovogodišnjim sajmom krenuće talas nove energije, a kroz uspostavljanje kontakata i umrežavanje učesnika, trasiraće se pravac ostvarivanja boljih poslovnih rezultata.

Kordela na Sajam vina stiže u društvu još jednog poznatog bivšeg nemačkog fudbalskog asa – Kevina Kuranjija.

Među izlagačima će biti predstavljeni domaći i regionalni proizvođači vina, vinski podrumi, kuće vina, kao i proizvođači spirita, opreme za vinare i vinogradarstvo, te proizvođači hrane.

Tradicionalno, najveći broj vinara dolazi iz Srbije. Među njima će biti i novih, malih porodičnih vinarija koje stvaraju hrabra, uzbudljiva vina u skladu sa svetskim trendovima, dok se pod kupole Beogradskog sajma vraćaju već poznati i tradicionalni učesnici Sajma BeoWine iz regiona.

Sekretarijat za privredu i turizam AP Vojvodine će upriličiti na velikom štandu nastup vinara iz Vojvodine.

Pored Srbije, na Sajmu vina ove godine učestvuju izlagači iz Italije,Hrvatske, Republika Srpske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, KiM.

BeoWine – trendovi na tržištu vina

Trendovi u 2022. donose šansu ljubiteljima vina za istraživanje vlastitih vinskih otkrića, novih vinskih regiona u neposrednoj blizini, uzrokovano pandemijom, kao i upoznavanje ljudi koji stoje iza svake flaše vina. Mlađe generacije sve više se interesuju za održivost i ekološku proizvodnju, što će sasvim sigurno biti trend koji će obeležiti i nekoliko narednih godina.

Kroz predstavljanje i ocenu aktuelne izlagačke ponude, te degustaciju aktuelne berbe velikog broja proizvođača, posetioci će dobiti priliku da uživaju u sinergiji koju BeoWine godinama uspostavlja.

Dolazak na Sajam vina najavio je slavni Fabio Kordela, koji je posle karijere sportskog direktora poznatih italijanskih klubova, uz dugu porodičnu tradiciju proizvodnje vina u Pulji, kreirao svetski projekat „Vino šampiona“. Udružujući se sa fudbalerima svetske klase najstaju vina poznata po strasti i odličnom ukusu. Među zvezdama “Vina šampiona” su Ronaldinjo, Кafu, Vesli Snajder, Đanluiđi Bufon, Roberto Кarlos, Marko Materaci, Sebastijan Frej.., a Kordela na Sajam vina stiže u društvu još jednog poznatog bivšeg nemačkog fudbalskog asa – Kevina Kuranjija.

Zajedno sa 43. Međunarodnim sajmom turizma i 17. Međunarodnim sajmom hotelsko ugostiteljske opreme HoReCa na Beogradskom sajmu organizuje se i najveći vinski događaj u regionu – 12. Međunarodni sajam vina BeoWine.

Ovaj manifestacija objedinjuje sve aspekte turističko-ugostiteljske privrede, a posle jednogodišnje pause, iščekivana je sa posebnim nestrpljenjem.

Kompanija Voda Vrnjci – zvanična voda 12. Sajma vina „BeoWine“

Suorganizatori manifestacije: Privredno društvo „Srpsko vino“

Radno vreme:
PET – SUB, 25 – 26. mart: 10:00 – 19:00

Ulaznice: Cena pojedinačne ulaznice je 400 RSD, grupna ulaznica 300 RSD, grupna ulaznica za đake i studente 300 RSD.
Poslovna ulaznica sa paketom pogodnosti: 2.000 RSD

Parking: 150 RSD po satu.

Medijski partneri manifestacije: Rusian Travel Digest, Travel Daily News, Place2Go, Caffe Montenegro, Tourism-InSider, Turizmcinin gazetesi, TU Magazin, Kongresni turizam, Turistički svet, Srbija koju volim, Stylers, Adria Media Group, Color Press Group, Furaj.ba, Turistička prizma, TripinSrbija, Lutajući putnik, Events in Serbia, SAT Media Group, Turizam TV.

Hotel partneri: Hotel Mona Plaza, Hotel Nobel