Drugog dana Sajma medija, u četvrtak, 26. oktobra mediji će se predstavljati na svojim štandovima, ugostiće brojne poznate ličnosti, novinari i urednici razgovaraće sa zainteresovanim posetiocima, a sa kolegama će razmenjivati profesionalna mišljenja i raspravljati o različitim temama i dilemama.

Pored toga, zakazane su i dve panel diskusije, u uobičajenim terminima – 13 i 15 časova.

“Ko bira šta gledamo: gledaoci ili urednici”? Pitanje je o kome će učesnici polemisati na prvom panelu. Moderator će biti Filip Čukanović, novinar 02 TV, a panelisti Radmila Đurić, urednica Beogradske hronike RTS-a, Aida Đedović, urednica Jutarnjeg programa TV Pink i Sanja Lubardić Anđelković, glavna urednica gradskog programa TV Studio B.

Druga novinarska dilema, o kojoj će se razgovarati u četvrtak, 26. oktobra, sadržana je u pitanju – “Ima li još novinarskih veličina”? Videćemo šta će o tome reći domaćin skupa Aleksandar Krunić, urednik Vesti na portalu Espreso.rs, kao i panelisti Aleksandar Apostolovski, novinar Politike, Ratko Femić, urednik Video produkcije u Adria media grupi, Saša M. Stajić, glavni i odgovorni urednik portala Espreso.rs i Igor Ćuzović, zamenik glavnog i odgovornog urednika portala Espreso.rs.