U svečanoj atmosferi dostojnoj samo najvećih zvezda i stvarnih uzora, 5. Sajam medija je promocijom njenog novog CD-a obeležio 55 godina karijere Bisere Veletanlić, zlatne note jugoslovenskog muzičkog neba, raskošnog glasa, oličenja harizme i šarma.

CD i LP sa pesmama ove umetnice koja je ukrasila celu jednu epohu, uz prigodan spot objavile su dve najveće diskografske kuće u regionu, PGP-RTS i “Jugoton – Kroacija rekords”, a prvi ljudi ovih muzičkih kuća – Vladimir Grajić Graja i Želimir Babogredac – nisu krili zadovoljstvo što su deo jedne takve karijere, muzičke i umetniče priče.

Osim nezaboravnih hitova, po kojima je ova heroina već decenijama prepoznatljiva i van granica regiona, kao što su “Zlatni dan”, “Milo moje”, “Što još nikom nismo dali”, “Ručak za dvoje”, “Jedno leto kasno” i drugi, na CD-u su i prvi put pesme “Smejem se bez smisla”, “Jutro će promeniti sve” i “Još jedna šansa”, song iz serije “Žigosani u reketu”.

Tokom promocije, velikom broju prisutnih poštovalaca dela Bisere Veletanlić predstavljeni su i početkom ovog leta objavljeni novi animirani spot za pesmu Arsena Dedića “Što još nikom nismo dali” u režiji Teodora Ajduka i dva video podsećanja – jedan festivalski nastup i jedan TV intervju, karakteristični fleš-trenuci iz Biserine karijere.

Zahvaljujući se prisutnima na sjajnom ambijentu i istinskoj naklonosti, bisera se posebno zahvalila i svima koji su doprineli da je karijera dovede i do ovakvih fantastičnih hepeninga, a posebno se zahvalila i prisutnom Korneliju Bati Kovaču na izvanrednoj saradnji. Bata je, naravno, uzvratio ljudskim i profesionalnim komplimentima i čestitkama.

“Dugo sam u ovom muzičkom svetu, na ovim prostorima i sa ovim i ovakvim ljudima, ali nikada nisam mogla ni da sanjam da ću biti ovako počastvovana”, rekla je Bisera Veletanlić prekidana aplauzima publike i gostiju.