Preduzeće BEXING DOO osnovano je 1990. godine i od osnivanja se bavi proizvodnjom vatrogasnih, komunalnih, specijalnih vozila i prateće opreme. Bexing je zastupnik za Srbiju više renomiranih svetskih kompanija, lidera u svojoj branši, kao što su Rosenbauer ( Austrija), Holmatro (Holandija), Hytrans (Holandija), Bauer (Nemačka), Pennelli (Italija) i dr.

U sklopu svog programa Bexing nudi i najsavremenija vozila na elektro, gasni i hibridni pogon namenjena za prevoz putnika u gradskom, prigradskom i međugradskom saobraćaju, kao i za potrebe korišćenja u turizmu, komunalnim preduzećima i dr. Ova vozila naročito su pogodna za prevoz putnika u pešačkim zonama gradskih centara, prevoz osoba sa invaliditetom, starijih osoba i trudnica. Savremenog su oblika, jednostavna za rukovanje, udobna, tiha, okretna i manjih dimenzija a ujedno bez zagađenja okoline. Predstavljaju izuzetno ekonomičan izbor jer za 100 km puta potroše tek do 1,5 EUR električne energije. Jednom rečju to su vozila budućnosti jer su „enviroment frendly“, a istovremeno nude maksimum kapaciteta i udobnosti. Troškovi održavanja su takođe niži od klasičnih vozila.

Bexing

Bexing poseduje sopstveni proizvodni pogon u Rušnju, gde se nalazi i njihov kancelarijski prostor, postprodajni centar i servis.

Na sajmu EcoFair kompanija se predstavlja programom električnih komunalnih vozila i prateće opreme.