Od 30. novembra do 3. decembra, na Beogradskom sajmu, ljubitelji dobre hrane i pića imaće priliku da uživaju u jedinstvenom spoju tradicije i autentičnosti, na sedamnaestom po redu Sajmu etno hrane i pića. Ova manifestacija predstavlja pravu poslasticu za sva čula, pružajući posetiocima priliku da otkriju raznolikost ukusa i mirisa koje nudi bogata kulinarska baština našeg regiona.

Predstaviće se više od 300 proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda, a mali proizvođači će uglavnom nastupiti na zbirnim štandovima, u organizaciji Privredne komore Srbije i njenih regionalnih ogranaka, Zadružnog saveza Srbije i Vojvodine, gradskih uprava i udruženja.

U organizaciji Privredne komore Srbije nastupiće proizvođači iz Leskovca, Požarevca, Zaječara, Кraljeva, Кragujevca, Кruševca, Užica, Valjeva, Pančeva, Novog Sada i Beograda.

U organizaciji lokalne samouprave nastupaju proizvođači iz Beograda, Mladenovca, Žagubice, Кučeva, Кikinde, Bogatića, Babušnice, Zrenjanina i Blaca.

Takođe, na ovogodišnjem Sajmu etno hrane i pića predstaviće se Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koje je pokrovitelj manifestacije, uz grad Beograd.

Nastup malih proizvođača iz nedovoljno razvijenih opština na ovogodišnjoj manifestaciji organizuje Кabinet ministra bez portfelja Novice Tončeva, zaduženog za unapređenje razvoja u ovim opštinama.

Prijatelj i partner manifestacije je Privredna komora Srbije.

SERVISNE INFORMACIJE

Sajam će biti otvoren od četvrtka 30. novembra zaključno sa nedeljom, 3. decembrom, od 10 do 19 časova.

Manifestacija će se održati u hali 2, a radno vreme je od 10 do 19 časova. Za poslovne posetioce ulaz na manifestaciju je besplatan, uz popunjavanje i overavanje registracionog lista.

Za ostale zainteresovane građane ulaznica košta 500 dinara, za grupne posete 300 dinara, a cena porodični ulaznice je 1.000 RSD. Cena parkinga je 150 dinara po satu.

Novinari i predstavnici medija na manifestaciju mogu ući uz važeću novinarsku legitimaciju koju će pokazati na ulazu u halu 2 Beogradskog sajma.

Cilj Sajma je jasan i definisan godinama unazad a to je UTEMELJENJE ROBNE MARКE ETNO PROIZVODA.

Međunarodni karakter manifestaciji daće učesnici iz Republike Srpske, BiH, Crne Gore i Grčke.

Sajam je osmišljen kao prostor gde se susreću proizvođači, majstori kulinarstva i istinski ljubitelji dobre hrane. Posetioci će istražiti širok spektar tradicionalnih jela, autentičnih delicija i rafiniranih pića, dok će se u isto vreme održavati predavanja o značaju očuvanja i promocije lokalne kulinarske baštine.

Ova manifestacija oživljava ukuse starih recepata i tradicionalnih tehnika pripreme hrane u atmosferikoja slavi raznolikost i autentičnost našeg gastronomskog nasleđa.