Од 30. новембра до 3. децембра, на Београдском сајму, љубитељи добре хране и пића имаће прилику да уживају у јединственом споју традиције и аутентичности, на седамнаестом по реду Сајму етно хране и пића. Ова манифестација представља праву посластицу за сва чула, пружајући посетиоцима прилику да открију разноликост укуса и мириса које нуди богата кулинарска баштина нашег региона.

Представиће се више од 300 произвођача традиционалних прехрамбених производа, а мали произвођачи ће углавном наступити на збирним штандовима, у организацији Привредне коморе Србије и њених регионалних огранака, Задружног савеза Србије и Војводине, градских управа и удружења.

У организацији Привредне коморе Србије наступиће произвођачи из Лесковца, Пожаревца, Зајечара, Краљева, Крагујевца, Крушевца, Ужица, Ваљева, Панчева, Новог Сада и Београда.

У организацији локалне самоуправе наступају произвођачи из Београда, Младеновца, Жагубице, Кучева, Кикинде, Богатића, Бабушнице, Зрењанина и Блаца.

Такође, на овогодишњем Сајму етно хране и пића представиће се Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, које је покровитељ манифестације, уз град Београд.

Наступ малих произвођача из недовољно развијених општина на овогодишњој манифестацији организује Кабинет министра без портфеља Новице Тончева, задуженог за унапређење развоја у овим општинама.

Пријатељ и партнер манифестације је Привредна комора Србије.

СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Сајам ће бити отворен од четвртка 30. новембра закључно са недељом, 03. децембром, од 10 до 19 часова.

Манифестација ће се одржати у хали 2, а радно време је од 10 до 19 часова. За пословне посетиоце улаз на манифестацију је бесплатан, уз попуњавање и оверавање регистрационог листа.

За остале заинтересоване грађане улазница кошта 500 динара, за групне посете 300 динара, а цена породични улазнице је 1.000 РСД. Цена паркинга за аутомобиле је 150 динара по сату.

Новинари и представници медија на манифестацију могу ући уз важећу новинарску легитимацију коју ће показати на улазу у халу 2 Београдског сајма.

Циљ Сајма је јасан и дефинисан годинама уназад а то је УТЕМЕЉЕЊЕ РОБНЕ МАРКЕ ЕТНО ПРОИЗВОДА.

Међународни карактер манифестацији даће учесници из Републике Српске, БиХ, Црне Горе и Грчке.

Сајам је осмишљен као простор где се сусрећу произвођачи, мајстори кулинарства и истински љубитељи добре хране. Посетиоци ће истражити широк спектар традиционалних јела, аутентичних делиција и рафинираних пића, док ће се у исто време одржавати предавања о значају очувања и промоције локалне кулинарске баштине.

Ова манифестација оживљава укусе старих рецепата и традиционалних техника припреме хране у атмосферикоја слави разноликост и аутентичност нашег гастрономског наслеђа.