Vinarija “Zvonko Bogdan”, koja od 2008. godine proizvodi vina vrhunskog kvaliteta koja nose pečat podneblja s kog dolaze, svoja vina izložila je na ovogodišnem Sajmu.

Okružena je svojim brojnim vinogradima na istočnoj obali Palića, na samom severu Srbije. Veličanstveno zdanje Vinarije, koje jasno upućuje na gotovo nezaobilazan spoj vina i umetnosti, dostojno je utočište sve poznatijeg i priznatijeg vina, ali i dobar domaćin za sve koji požele da vide gde se i kako ono proizvodi.

Vinogradi Vinarije “Zvonko Bogdan” prostiru se na 56 hektara i nalaze se u reonu Subotičko-Horgoške peščare, na tri lokacije – Palić, Ludaš i Radić, koje svojim specifičnim zemljišnim i mikroklimatskim uslovima određuju stil i karakter vina.

Uvažavajući jedinstvena svojstva zemljišta na kom su zasađeni, kao i tradiciju sortimenta ovog područja, pažljivim izborom raspoređene su bele (Sauvignon blanc, Pinot blanc, Pinot Grigio, Chardonnay i Muscat žuti) i crne sorte grožđa (Merlot, Frankovka,Cabernet franc i Cabernet sauvignon).

Kako put do dobrog vina počinje u vinogradu, a kvalitet i autentičnost su na prvom mestu, vina Vinarije “Zvonko Bogdan” nastaju isključivo od grožđa odnegovanog i sazrelog u njenim vinogradima.