Vinski podrum Aćimović je porodična vinarija iz Trebinja i pripada novom talasu modernog vinarstva Hercegovine. Do 2014. godine vino se u podrumu Aćimović proizvodilo samo za potrebe familije i prijatelja. Te 2014. godine trenutni vlasnik vinarije Lazar Aćimović diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Banjaluci na temu „Tehnologija proizvodnje belog vina od sorte Sardone“ i započeo ozbiljniju priču u porodičnoj vinariji. Već naredne godine registrovana je vinarija pod nazivom „Podrum Aćimović“. Iste godine Vinarija je nabavila modernu opremu potrebnu za proizvodnje i belih i crvenih vina.

Vinarija se oslanja na kontrolisanu fermentaciju vina i bazirana je isključivo na kvalitet vina, koja se proizvode u ograničenim serijama. Osnovna filozofija „Podruma Aćimović“ odslikava se u proizvodnji vina koja se odlikuju elegancijom i harmoničnošću mirisa i ukusa. Trenutno se u Vinariji proizvode četiri sorte vina: Vranac, Merlot, Chardonnay i Žilavka, a u planu je i proizvodnja Rose vina.