Вински подрум Аћимовић је породична винарија из Требиња и припада новом таласу модерног винарства Херцеговине. До 2014. године вино се у подруму Аћимовић производило само за потребе фамилије и пријатеља. Те 2014. године тренутни власник винарије Лазар Аћимовић дипломирао је на Пољопривредном факултету у Бањалуци на тему „Технологија производње белог вина од сорте Сардоне“ и започео озбиљнију причу у породичној винарији. Већ наредне године регистрована је винарија под називом „Подрум Аћимовић“. Исте године Винарија је набавила модерну опрему потребну за производње и белих и црвених вина.

Винарија се ослања на контролисану ферментацију вина и базирана је искључиво на квалитет вина, која се производе у ограниченим серијама. Основна филозофија „Подрума Аћимовић“ одсликава се у производњи вина која се одликују елеганцијом и хармоничношћу мириса и укуса. Тренутно се у Винарији производе четири сорте вина: Вранац, Мерлот, Chardonnay и Жилавка, а у плану је и производња Росе вина.