Petnaesti Državni pčelarski sajam sa međunarodnim učešćem, u organizaciji Saveza pčelarskih organizacija Srbije, održava se u subotu i nedelju, 10. i 11. februara 2024. godine, u Hali 2 Beogradskog sajma.

Već po tradiciji, posetiocima će na raspolaganju biti izuzetno bogat prodajni, izložbeni, obrazovni, promotivni, privredni i turistički sadržaj i program. Pored meda i drugih pčelinjih proizvoda, zainteresovani će po najpovoljnijim uslovima moći da nabave i kompletnu pčelarsku opremu i repromaterijale.

Pored domaćih učesnika predstavljaju se i izlagači iz više evropskih zemalja, a o velikom interesovanju za ovu sajamsku manifestaciju govori i činjenica da iz mnogih gradova u Srbiji gosti i posetioci dolaze organizovano.

Pored dvodnevnog izlagačkog programa, za subotu su planirana stručna predavanja o „virusima pčela“, „nozemozi pčela“ i „američkoj kugi“, a za nedelju takmičarsko predstavljanje a potom i nagrade za najbolje inovacije u oblasti pčelarstva.

Radno vreme sajma je u subotu od 9 do 18, a u nedelju od 9 do 16 časova.

Pojedinačna ulaznica košta 450 dinara (za članove SPOS-a besplatno), a parkiranje automobila u krugu Beogradskog sajma je 150 dinara po satu.