Četrnaesti Državni pčelarski sajam sa međunarodnim učešćem, u organizaciji Saveza pčelarskih organizacija Srbije, održava se u subotu i nedelju, 11. i 12. februara 2023. godine.

U hali 2 Beogradskog sajma posetiocima će na raspolaganju biti izuzetno bogat prodajni, izložbeni, obrazovni, promotivni, privredni i turistički sadržaj i program. Pored meda i drugih pčelinjih proizvoda, zainteresovani će po najpovoljnijim uslovima moći da nabave i kompletnu pčelarsku opremu i repromaterijale.

Na ovu uglednu sajamsku manifestaciju gosti i posetioci iz mnogih gradova u Srbiji dolaze organizovano, a pored domaćih učesnika predstavljaju se i oni iz više evropskih zemalja.

Pored dvodnevnog izlagačkog programa, za subotu su planirana stručna predavanja na teme Integrisano suzbijanje varoe i protokoli lečenja i Obaveštajna jedinica za veterinarski nadzor u pčelarstvu, a za nedelju takmičarsko predstavljanje a potom i nagrade za najbolje inovacije u oblasti pčelarstva.

Radno vreme sajma je u subotu od 9 do 18, a u nedelju od 9 do 16 časova.

Pojedinačna ulaznica košta 450 dinara (za članove SPOS-a besplatno), a parkiranje u krugu Beogradskog sajma je 150 dinara po satu.