Naredni, produženi vikend na Beogradskom sajmu namenjen je mališanima i njihovim roditeljima. Od petka, 14. oktobra do nedelje, 16. oktobra u hali 3 održava se 18. Polimark dečji sajam.

Najmlađe posetioce čeka raznovrstan program na bini i na sportskim terenima, brojne nagradne igre i takmičenja, druženje sa animatorima i likovima iz crtanih filmova, ali i druga iznenađenja.

Predstaviće se dečji horovi, folklorna društva, baletske i druge grupe iz različitih oblasti dečjeg stvaralaštva, igraće se predstave za decu. Svoje aktivnosti predstaviće školice sporta, a mališani svoje veštine na sportskim terenima.

Prvi put na Sajmu biće postavljen Tatami poligon borilačkih sportova, na kome će svoje aktivnosti predstaviti borilački klubovi. Kao i svake godine, sa decom će se družiti predstavnici Saobraćajne policije, koji će ih podučavati osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju. Mališanima će se predstaviti i Žandermerija, uz posebnu obuku, a na Sajmu učestvuje i Vatrogasna brigada Beograda.

U svim ulicama na Dečjem sajmu na štandovima izlagača pripremljene su razne vrste aktivacija za najmlađe, kreativne radionice, likovni kutak, dok roditelji na štandovima mogu da dobiju informacije o velikom broju brendova i novih proizvoda namenjenih deci i čitavoj porodici. Izlagači su za posetioce pripremili i specijalne sajamske popuste.

Veliki broj dečjih, kulturnih i obrazovnih institucija i ustanova podržalo je ovu najveću dečiju manifestaciju u regionu, a događaj će pratiti preko 40 medija.

Prijatelji manifestacije su Turistička organizacija Beograda i Lady fair, a da sve izgleda tako lepo i dobro organizovano pomogli su sponzori manifestacije – Polimark, Frikom i Pufies.