Otvaranje 21. izdanja Dečijeg sajma obeležili su razdragani mališani, njihov smeh, muzika, igra, ples i balet. Svoje veštine prikazali su na bini, na kojoj će sve do nedelje demonstrirati svoja umeća, a za pesmu je, već tradicionalno, bila zadužena Leontina i hor „Čarolija“.

Otvoren najveći Dečiji sajam u regionu

U ime jednog od pokrovitelja manifestacije – Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, državni sekretar Stana Božović rekla je da i živi i radi za decu, tako da joj je čast i zadovoljstvo da podrži najveći sajam ovog tipa u regionu. Deci je poručila da im ova manifestacija pruža mnogo mogućnosti i bavljenje različitim aktivnostima, da na njemu treba da učestvuju i da se druže, a poruka za odrasle je bila da se svoj deci mora obezbediti zdravo i srećno detinjstvo, jer na to svako dete ima pravo.

Otvoren najveći Dečiji sajam u regionu

Sajam je svečano proglasio otvorenim Goran Vesić, gradski menadžer, koji je rekao da je važno da na Dečijem sajmu ima puno mališana i da svi uživaju, a organizatorima je poželeo da ova manifestacija traje još mnogo godina.

Otvoren najveći Dečiji sajam u regionu