Jubilarni, 20. Polimark dečiji sajam otvoren je na Beogradskom sajmu i trajaće do nedelje, 8. oktobra. Manifestacija se održava u hali 3, a kao i svake godine, ulaz je besplatan.

Sajam je otvorio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Mališani i njihovi „pratioci“ imaju priliku da uživaju u raznovrsnom programu na bini i sportskom terenu, u velikom broju nagradnih igara i takmičenja, druženju sa animatorima i likovima iz crtanih filmova. Pored toga, i decu i roditelje očekuju i brojna iznenađenja.

U svakoj ulici na Dečijem sajmu na štandovima izlagača smeštene su razne vrste aktivacija za najmlađe, kreativne radionice, likovni kutak, a roditelji mogu da dobiju informacije o različitim brendovima i novim proizvodima namenjenim deci, ali i čitavoj porodici.

Ovogodišnja novina je mobilni skener, koji izlaže Uprava carina, a koji će moći da vide svi posetioci Dečijeg sajma. Oni će imati priliku i da se upoznaju sa platformom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija „Pametno i bezbedno“, koja za cilj ima podsticanje razvoja digitalne pismenosti.

Posebno uživanje biće tradicionalna SebaMed puzijada i nagradna trka mališana, koje će roditelji moći da prijave sve do početka ovog svojevrsnog hepeninga.

Na Sajmu će biti postavljen i Tatami poligon borilačkih sportova, na kome će se predstaviti borilački klubovi, a deca će moći da se oprobaju i u drugim sportovima – tenisu, hokeju na rolerima, košarci, fudbalu.

Manifestaciju je podržao veliki broj kulturno-obrazovnih institucija i dečijih ustanova, a ovu najveću dečiju manifestaciju u regionu pratiće preko 40 medija.

Da proslava jubilarnog, 20. rođendana Dečijeg sajma bude lepa i uspešna pobrinuli su se sponzori manifestacije – Polimark i Frikom.