„Podrum Vukoje 1982“, već tradicionalno, učestvovaće i na 9. Sajmu vina u Beogradu, na kome će prestaviti najbolja i najnagrađivanija vina iz svoje proizvodnje. Prethodna godina – 2017. za „Podrum Vukoje“ bila je izuzetno uspešna, jer je brojnim trofejima priključen veliki broj novih nagrada i medalja.

Na najvećem zvanično priznatom vinskom takmičenju u svetu – AWC Vienna, koju je podržala i Evropska Unija, vina „Podrumi Vukoje 1982“ osvojila su 16 velikih priznanja – zlatnih, srebrenih i priznanja za kvalitet. Zbog strogih pravila degustacije i učešća eksperata – i domaćih i međunarodnih enologa, vinskih stručnjaka, somelijera, gastronoma, vinskih trgovaca i vinskih publicista, takmičenje AWC Vienna predstavlja najizazovnije od svih svetskih renomiranih takmičenja za degustaciju vina. Vina vinarije „Podrumi Vukoje 1982“ na ovom prestižnom takmičenju kvalitetom se izborila su svoje mesto u konkurenciji 12.615 etiketa, odnosno vina proizvedenih u 40 zemalja sveta.

Već nekoliko godina „Podrum Vukoje 1982“ uspešno osvaja azijsko tržište i kao kruna posvećenosti svom radu došlo je i veliko priznanje iz Kine – „Magic Award“, koje se dodeljuje od 2009. godine u različitim privrednim i industrijskim oblastima. Ove godine „Podrum Vukoje“ dobitnik je nagrade u kategoriji „Magic Wine Brand Award“, ali i nagradom za kvalitet i posvećenost proizvodnji vina, kao i celokupan doprinos u svetu vinogradarstva, vinarstva i vinskog turizma.

Vina „Podruma Vukoje“ važe za najbolja vina u regionu, a biće predstavljena na beogradskoj manifestaciji. Pored uživanja u vinima, posetiocima će predstaviti i turističke potencijale koje „Podrum Vukoje“ poseduje i objekte koje svake godine posećuje veliki broj vinskih hodočasnika i turista uopšte – Carske Vinograde iz 1894 godine sa Vinogradarevom kućom, Vilu Pergola sa restoranom tradicionalnih specijaliteta, Vinsku Galeriju, objekat koji je po mnogima gastronomska meka ovoga regiona. Svakako, nije slučajno što je ovaj Podrum dobitnik nagrade „Bijeli grozd“, koja se dodeljuje najboljim vinskim podrumima sa turističkog aspekta.