Treći jun, Svetski dan sajamske industrije, Beogradski sajam obeležio je u poznatim posebnim okolnostima i posebno simboličnim gestovima.

Učinjeno je to najavom skorog oproštaja od kovid-bolnice, koja je svim svojim vidljivim i nevidljivim značenjima suštinski uticala na život ne samo Beogradskog sajma nego i čitave države, iskazivanjem zahvalnosti medijskim i poslovnim partnerima što su u egzistencijalno teškim trenucima izrazili solidarnost sa Beogradskim sajmom i pružili mu kolegijalnu i prijateljsku podršku i, konačno, odlukom da se u “novi život”, “život posle korone”, uđe onako kako to optimizam i vera u bolja vremena zahtevaju – sa cvećem i cvetanjem, mirisima i bujanjem tog novog života.

Tako će prvi korak u lepšu budućnost ali i prvi potok u svetski okean lepih stvari i misli poteći iz “Bašte u srcu grada” Međunarodnog sajma hortikulture, koji će biti održan od 17. do 20. juna, u okolnostima koji će i za izlagače i za posetioce biti obojeni simbolikom rađanja i oporavka.

Sajam hortikulture, sa još trima tradicionalnim pratećim izložbama, trebalo je prvobitno da bude održan od 22. do 25. aprila, ali je iz poznatih razloga odložen na neodređeno vreme. Slučaj je hteo da upravo “sajmom cveća” bude zaključan jedan težak i tmuran trenutak u životima svih nas i da njime bude obasjan put povratka u sve i svega što je u međuvremenu izgubljeno ili se preko noći pretvorilo u svoju suprotnost.