Vinarstvo i vinsku kulturu na područje Slavonije doneli su redovnici Cisterciti i Templari još u davnom, 13. veku. Koreni Vinarija Feravino sežu u 18. vek, jer je njena izgradnja počela 1804. godine, a obnovljeni stari podrum i danas je reprezentativan.

Vinarija Feravino je kontinentalna vinarija koja posebnu ljubav, strast i znanje ulaže u vrhunska crna vina, a posebnu pažnju posvećuje kraljici svojih vinograda i podruma „frankovki“, sorti grožđa koja je na pitomim obroncima Krndije pronašla svoj dom.

Ponos Feravina predstavljaju dve linije vina – Dika i Miraz, koji u sebi nose istorijsku poruku. Samo onu koju beskrajno volimo ili onoga kojim se silno ponosimo u našim krajevima zovemo dika, a u miraz se s posebnom pažnjom i ljubavlju prikupljaju sve porodične vrednosti koje mlada devojka nakon udaje odnosi u svoj novi dom.

U Feravinu se ručno brano grožđe „pretače“ u elegantne buteljke, koje su ukrašene protkanim slavonskim zlatovezom i mirisom slavonskih šuma. Ovo vino je kroz istoriju bilo verni pratilac poznatih pisaca i kompozitora ovoga kraja. Čest gost čuvene porodice Mihalović bio je i Franc List, poznati kompozitor, koji je inspiraciju za svoja muzička dela pronalazio u vrhunskoj feričanačkoj kapljici.