U mestu Blace, nedaleko od Prokuplja, Vinarija DOJA nastavlja viševekovnu vinogradarsku i vinarsku tradiciju Topličkog regiona. Uz iskustvo i znanje najboljih enologa, autentičan karakter i jedinstven kvalitet grožđa Vinarija uspeva da pretoči u boce DOJA vina.

Ukupno raspolaže sa 60 hektara vinograda, od kojih se 20 hektara sopstvenih vinograda prostire na blagim padinama podnožja planine Jastrebac. Velika heterogenost zemljišta i položaji različitih ekspozicija pružaju izuzetnu mogućnost da se za gajenje svake sorte izabere najbolji položaj. Specifični klimatski uslovi, zajedno sa karakteristikama zemljišta, ključni su činioci terroir-a ovih vinograda, autentičnosti i prepoznatljivosti DOJA vina.

Stručni tim Vinarije, koji ima zavidno enološko iskustvo, u proizvodnji vina primenjuje samo one tehnološke postupke koji su neophodni da bi se autentičnost podneblja utkanog u grožđe što vernije pretočila u boce vina.

Na ovogodišnjem Sajmu vina predstaviće DOJA Rose, vino od autohtone srpske sorte prokupac, nežne ružičaste boje. U složenom mirisu voćnog karaktera dominiraju arome šumskog voća – maline, jagode, crvene ribizle i borovnice. Umereno punog, skladnog ukusa i prijatne svežine. Diskretno prožeto mekim taninima, karakterističnim za grožđe sorte prokupac iz Topličkog rejona, koji naglašavaju strukturu ovog vina. Izražena i prijatna voćnost u završnici ističe postojanost ukusa.

DOJA Belo vino proizvedeno je od sorti pinot grigio i chardonnay, bistro je, zelenožute boje. U diskretnom bukeu suptilno se prelamaju fine arome breskve, jabuke i dinje, dok je ukus vrlo intenzivan i harmoničan. Pitko, elegantno i osvežavajuće, umereno puno i sa umerenim sadržajem alkohola.

DOJA Prokupac, vino proizvedeno od istoimene autohtone srpske sorte, koja je sinonim vinogradarstva Topličkog rejona. Ovo vino odlikuje intenzivna rubin crvena boja i miris crvenog bobičastog voća kroz koje su protkani barikni tonovi. Vino je odležalo u bariku 6 meseci, karakteriše ga umerena punoća, dobra struktura, izbalansirane kiseline, mekana i duga završnica.