Ljubitelji skijanja i zimskih sportova od ove sezone imaju priliku da uživaju na jednoj novoj stazi na Divčibarama – „Crni vrh“. Ova ski staza duga je 850 metara i ima visinsku razliku od 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru koja za jedan sat može da preveze 1.200 skijaša. Po međunarodnoj kategorizaciji staza je dobila crvenu oznaku i namenjena je veštijim skijašima.

Na stazi je moguće iznajmljivanje opreme, a organizuju se i škole skijanja. Zbog bezbednosti skijaša u toku radnog vremena dežuraju dve službe – zdravstvena i Goska služba spasavanja Srbije, a da bi korisnici usluga imali uvid u stanje na stazi – instalirane su web kamere. Žičara radi od 10 do 16 časova.

U ponudi su ski karte različitih vrsta i kategorija – poludnevne, dnevne, ski pass za šest ili 10 dana, a skijanje za decu do pet godina je besplatno.

Karte mogu da se kupe u prodajnom objektu na samoj stazi, a uskoro će biti omogućena i kupovina ski karata preko web shopa, sa popustom od pet odsto.

Novi kompleks kome pripada staza „Crni vrh“ zove se „Divčibare Ski Resort“. U predsezonskom periodu urađen je kompletan remont žičare, atestiranje sajle, nabavljen je novi tabač za sneg, a najveća novina je sistem za veštačko osnežavanje. Ova pogodnost doprineće boljem kvalitetu skijanja, produženju sezone i većoj atraktivnosti skijališta.