Љубитељи скијања и зимских спортова од ове сезоне имају прилику да уживају на једној новој стази на Дивчибарама – „Црни врх“. Ова ски стаза дуга је 850 метара и има висинску разлику од 180 метара. Поседује двоседну жичару која за један сат може да превезе 1.200 скијаша. По међународној категоризацији стаза је добила црвену ознаку и намењена је вештијим скијашима.

На стази је могуће изнајмљивање опреме, а организују се и школе скијања. Због безбедности скијаша у току радног времена дежурају две службе – здравствена и Госка служба спасавања Србије, а да би корисници услуга имали увид у стање на стази – инсталиране су веб камере. Жичара ради од 10 до 16 часова.

У понуди су ски карте различитих врста и категорија – полудневне, дневне, ски пасс за шест или 10 дана, а скијање за децу до пет година је бесплатно.

Карте могу да се купе у продајном објекту на самој стази, а ускоро ће бити омогућена и куповина ски карата преко веб шопа, са попустом од пет одсто.

Нови комплекс коме припада стаза „Црни врх“ зове се „Дивчибаре Ски Ресорт“. У предсезонском периоду урађен је комплетан ремонт жичаре, атестирање сајле, набављен је нови табач за снег, а највећа новина је систем за вештачко оснежавање. Ова погодност допринеће бољем квалитету скијања, продужењу сезоне и већој атрактивности скијалишта.