Na 39. Međunarodnom sajmu turizma ruski regioni prvi put nastupaju na zajedničkom štandu. Svoje potencijale ove godine predstavlja nekoliko oblasti – Kaluška, Vladimirska, Vologodska, Moskovska i Jaroslavska i Republika Komi.

Pored toga, njihov cilj je uspostavljanje veza sa profesionalnim turističkim organizacijama i upoznavanje sa novim turističkim proizvodima koji mogu da doprinesu i većoj turističkoj poseti Rusiji.

Učesnici će veliku pažnju posvetiti ekološkom, etnografskom, arktičkom, kulturno-obrazovnom, hodočasnom i dečjem turizmu. Pripremaju i promocije turističkih maršruta i događaja: „Srebrna ogrlica Rusije“, „Rusija – rodno mesto astronomije“, a obeležiće i pola veka „Zlatnog prstena“.

Posetiocima Sajma ruski izlagači ponudiće reklamne materijale na srpskom jeziku, a na samom štandu biće prikazivani filmski zapisi o raznovrsnim destinacijama i neograničenim turističkim mogućnostima Rusije.

Predstavnicima turističke industrije iz drugih zemalja ruski izlagači predlažu učešće na brojnim prezentacijama, tematskim okruglim stolovima, delikatnom času „Maslenica“. Predviđena je i mogućnost zakazivanja individualnih sastanaka sa izlagačima, učesnicima ruskog štanda (e-mail adresa za zakazivanje je luxury@euroexpo.ru).