Kompanija Rubin izuzetno je posvećena kvalitetu i rastu vinskog biznisa, pa je osnovna preokupacija u poslednjoj deceniji i bila ulaganje u razvoj vinogradarstva i širenje vinske kulture u Srbiji. Od 2008. godine zakupili su i zasadili preko 800 hektara vinograda i danas imaju ukupno 1.200 hektara zemlje pod vinogradima. Prošle godine Rubin je imao godišnju realizaciju od preko 14 miliona litara alkoholnih pića.

Kao najveći proizvođač grožđa u Srbiji, Rubin uspeva da sva svoja kvalitetna i vrhunska vina proizvodi od grožđa sa sopstvenih vinograda, a poseduje i najveći broj vina sa zaštićenim geografskim poreklom.

Baš kao što je pravilo i u svetu, kod razvijenih vinarskih zemalja, posebna pažnja se posvećuje pravilnom odabiru sortimenta i radu na odabiru autohtonih sorti. Zato se rubin okrenuo odabiru sortimenata i intenzivnoj sadnji „prokupca“ i proizvodnji vina od ove sorte. Zasadi ove sorte svake godine se sire i usklađuju prema potencijalu loznih kalemova. Paralelno sa tim, Rubin nastavlja da radi i na unapređenju vinskog potencijala sorte kroz njenu klonsku selekciju.

Najbrže rastući brend je paleta vrhunskih i kvalitetnih vina: Cabernet Sauvignon, Prokupac, Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc i Muskat.

Rubin je vrlo ponosan i zbog mogućnosti da najavi još jednu novinu u budućnosti, jer se trenutno razvija serija Vinjak XO special selection. Ovo piće pojaviće se kao rezultat šezdesetogodišnjeg iskustva Rubina u proizvodnji vinjaka. Reč je o kupaži destilata koji su starili u hrastovim buradima neverovatnih 30 do 50 godina.