Vlasnici podruma menjali su se kroz vekove, ali vinska proizvodnja i tradicija kutjevačkog kraja su sačuvani. Počeci sežu u davnu 1232. godinu kada je sagrađen Kutjevački podrum, jedan od najstarijih podruma u jugoistočnoj Evropi.

Danas je Kutjevo simbol hrvatske vinske kulture.

Jedinstvenost vina Kutjevačkog podruma čini tlo koje vino obogaćuje mineralima najstarijih planina u Evropi, kao i geografski položaj – nalazi se na istoj geografskoj širini kao i mnogo poznatija vinogorja, poput Piemonta Boredeauxa, Val du Rhone i Oregona.

Više od deset najatraktivnijih svetskih sorti koje Kutjevo nudi u svom najplemenitijem izrazu, čine veliko bogatstvo mirisa i ukusa vina. Dominiraju bela vina skladnih ukusa, ali i crna vina dozrelih tanina.

Njihovu jedinstvenost potvrđuju priznanja i nagrade sa najprestižnijih međunarodnih ocenjivanja, od kojih treba istaći osvojen regionalni trofej i preporuku na londonskom Decanteru, zlato na Concours de Mondialu, srebro na Mundus vini…

Najkvalitetnija Graševina ovih prostora, žutozelene, iskričave boje, pitko je, sveže i lepršavo vino koje u sebi nosi svu radost i životnost lepe prirode s osunčanih obronaka Zlatne doline. U vinogorju Kutjevo pojavila se prvi put 1853. godine i ubrzo dokazala da tu daje najbolje vino sorte. U širokoj paleti graševina Kutjevačkog podruma nalaze se različita vina – od kvalitetne graševine, vrhunske pa sve do arhivske, od kojih najstarija potiče iz 1947. godine.