Na štandu Turističke organizacije Grčke devet suizlagača, iz različitih delova zemlje, predstaviće svoju ponudu: Uniju hotela Tesalonikija, centralnu Makedoniju, Jonska ostrva, Severni Egej, centralnu Grčku, Tesaliju, Peloponez, Krit i Skijatos.

Učesnici grčkog štanda pozivaju posetioce da „otkriju“ Grčku na Sajmu turizma, jer je to „jedna zemlja, a hiljadu avantura i tajni“. Grčka nije jedna destinacija, već jedan svet različitih odredišta i bezbrojnih izbora za svako godišnje doba.

U Grčkoj treba istražiti beskrajne dimenzije lepote, istorije, mitologije, radosti i avanture. Svi koji još uvek nisu posetili Halkidiki treba da dođu i sami se uvere zašto je ovo jedna od popularnijih destinacija, raj koji je tako blizu. Za sve ljubitelje avanturističkog života, adrenalina i provoda u prirodi upućen je poziv da dođu i osete čari prirode, magiju ostrva i prostranstvo plavetnila.

Posetite i mesta gde je vreme stalo. Gde odjeci stare drame još uvek odzvanjaju i gde drevni kraljevi leže iza mermenih vrata, a gde je kamenje ostalo netaknuto hiljadama godina.

Sa svojom hladnijom klimom, obiljem maslinovog drveća, čempresa i šumovitih planina, Jonska ostrva su svetlija i zelenija verzija Grčke, koja nude ponešto za one željne avanture, ljubitelje hrane, kulture i za one koji vole da uživaju na plaži.

Kultura, manastiri, gastronomija, tvrđave, noćni život i plaže – sve što poželite naći ćete na Peloponezu.

Grčka kuhinja je ukusna i zdrava. U ovoj zemlji možete da pronađete tajnu dugovečnosti u voću, povrću, morskim plodovima, dobro poznatim sirevima, vinima i ostalim delikatesima koje grčka kuhinja nudi.