На штанду Туристичке организације Грчке девет суизлагача, из различитих делова земље, представиће своју понуду: Унију хотела Тесалоникија, централну Македонију, Јонска острва, Северни Егеј, централну Грчку, Тесалију, Пелопонез, Крит и Скијатос.

Учесници грчког штанда позивају посетиоце да „открију“ Грчку на Сајму туризма, јер је то „једна земља, а хиљаду авантура и тајни“. Грчка није једна дестинација, већ један свет различитих одредишта и безбројних избора за свако годишње доба.

У Грчкој треба истражити бескрајне димензије лепоте, историје, митологије, радости и авантуре. Сви који још увек нису посетили Халкидики треба да дођу и сами се увере зашто је ово једна од популарнијих дестинација, рај који је тако близу. За све љубитеље авантуристичког живота, адреналина и провода у природи упућен је позив да дођу и осете чари природе, магију острва и пространство плаветнила.

Посетите и места где је време стало. Где одјеци старе драме још увек одзвањају и где древни краљеви леже иза мермених врата, а где је камење остало нетакнуто хиљадама година.

Са својом хладнијом климом, обиљем маслиновог дрвећа, чемпреса и шумовитих планина, Јонска острва су светлија и зеленија верзија Грчке, која нуде понешто за оне жељне авантуре, љубитеље хране, културе и за оне који воле да уживају на плажи.

Култура, манастири, гастрономија, тврђаве, ноћни живот и плаже – све што пожелите наћи ћете на Пелопонезу.

Грчка кухиња је укусна и здрава. У овој земљи можете да пронађете тајну дуговечности у воћу, поврћу, морским плодовима, добро познатим сиревима, винима и осталим деликатесима које грчка кухиња нуди.