Destilerija „Aleksić Prvi“ nalazi se u selu Guberevac, u srcu Šumadije. Gružani su oduvek uzgajali voće i pekli najbolje rakije koje su bile poznate i priznate u celom svetu. Na dugoj tradiciji u proizvodnji rakije u ovom kraju napravljen je moderan pogon za proizvodnju jakih alkoholnih pića na tradicionalan način.

„Gružanska nit – medovača“ proizvodi se od odabranih plodova kruške „viljamovke“ redestilizacijom i naknadnim dodavanjem livadskog meda. Plemenite je arome i raskošnog mirisa, što garantuje jedinstven i nezaboravan ukus. Proizvođač preporučuje da se servira rashlađena, kao aperitiv.

„Gružanska nit“ i „Gružanska zlatna nit“ su rakije šljivovice – prepečenice proizvedene uz primenu najviših dostignuća u proizvodnji jakih alkoholnih pića od autohtonih sorti šljiva „crvene ranke“ i „požegače“. Rakije stare u hrastovim buradima, a u toku starenja primarni miris prepečenice se transformiše u prefinjeni buke, što rakijama daje izuzetno dopadljiv ukus.

„Gružanska nit – Viljamovka“ proizvedena je brižljivom selekcijom prlodova kruške „viljamovke“ sa sopstvenih zasada. Plemenite je arome, ukusa i pitkosti, što je rezultat pažljivo vođenog proizvodnog procesa.

„Gružanska nit – dunjevača“ proizvedena od odabranih zrelih plodova dunje sa sopstvenih zasada. Odležava u tankovima od inoksa najmanje šest meseci, čime se dobija pitka rakija specifične i dugotrajne punoće ukusa.