Uz stihove i muziku Ribolovačke pesme – „Dunavom još, šibaju vetrovi…“, Žika Jelić i Nikola Čuturilo, autor, najavili su svečano otvaranje dve manifestacije – jubilarnog, 40. Sajma nautike, lova i ribolova i 23. Međunarodnog sajma hortikulture „BeoPlantFair 2018“, sa kojim „u paketu“ idu i tri srodne izložbe – 21. Međunarodna izložba lekovitog bilja i preparata od meda „Darovi prirode“, 6. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme „MotoPlantExpo“ i 2. Izložba organskih proizvoda „Organic Fest“.

Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Sajmove je otvorio Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koji je podsetio da tokom godine prisustvuje otvaranju više manifestacija, ali je izdvoji Sajam hortikulture:

– Ovo je deseta godina zaredom da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede podržava sve ono što rade naši vredni domaćini u najrazličitijim oblastima, a isto toliko malim proizvođačima pomažemo da „izađu na tržište“. Sajam hortikulture je bitan promotivno – mnogo toga može da se vidi, ali je i edukativan, jer mnogo toga može i da se nauči, rekao je Stanojević.

Rok legende Žika Jelić i Nikola Čuturilo

Državni sekretar je sa lakoćom povezao sajmove koje je otvorio, rekavši da ih vežu ljudi koji u prirodi provode mnogo vremena, neko radno, neko iz hobija. Svi imaju zajednički zadatak – da očuvaju životnu sredinu, jer je to jedini način da Srbija bude zemlja zdravih poljoprivrednih proizvoda, ali i zemlja u koju se dolazi zbog nautike, lova i ribolova.

Uz pesme koje je sa Žikom Jelićem izveo na početku i na kraju svečanog otvaranja, Nikola Čuturilo, zaljubljenik u nautiku i ribolov, izlagačima i posetiocima je poželeo uspešnu sezonu, da se vode povuku, da što pre prestane lovostaj i da sve lovce i ribolovce posluži sreća.