TURISTIČKA ORGANIZACIJA ISTOČNO SARAJEVO

turisticka-organizacija-istocno-sarajevoTuristička organizacija Istočno Sarajevo, Olimpijski centar Jahorina i Udruženje hotelijera Jahorina predstavljaju se na Expo-zimu 2016. na vlastitom štandu pod nazivom “Turistički centar Jahorina”.

Osnovni cilj je promocija zimske turističke ponude za sezonu 2016/2017. A sadržaj ponude čini oko 25 km staza za skijaše, bordere i ostale zimske sportove, kvalitetan vertikalni transport (tri šestosedne i dve dvosedne uspinjače, tri ski-lifta za odrasle i nekoliko malih bejbi-liftova, kapaciteta oko 11.000 skijaša na čas), izuzetan smeštaj u dvadesetak luksuznih i hotela srednje klase (od tri do pet zvezdica, kapaciteta oko 2000 ležajeva) i više od 2500 ležajeva u kućama za odmor, apartmanima i sobama za iznajmljivanje. Sve to Jahorini s pravom daje epitet respektabilnog zimskog turističkog centra.

Doda li se tome gostoljubivost domaćina, olimpijsko “nasleđe”, izuzetna ponuda domaće zdrave kuhinje, pića i napitaka, uz veoma korektne cene, onda i na Expo-zimu zaista ima šta da se vidi.

Posebno je interesantno relativno novo skijalište “Ravna planina – Gornje Pale” na severnoj padini Jahorine. Staza dužine 1200 m, sa ski-liftom kapaciteta 800 skijaša na čas i izuzetno kvalitetnim veštačkim osnežavanjem, skijalištem i igraonicom za najmlađe, te parkingom za više od 500 putničkih automobila, sve je interesantnija istinskim ljubiteljima zimskih sportova. U toku su radovi na instalaciji prve faze gondole “Jahorinaexpres” (deonica polazna stanica (ciljna ravnina) – Ravna planina – oko 2 km), što ovo skijalište čini još atraktivnijim.