ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ИСТОЧНО САРАЈЕВО

 

turisticka-organizacija-istocno-sarajevoТуристичка организација Источно Сарајево, Олимпијски центар Јахорина и Удружење хотелијера Јахорина представљају се на „EXPO-ZIM“-у 2016. на властитом штанду под називом „Туристички центар Јахорина“.

 

Основни циљ је промоција зимске туристичке понуде за сезону 2016/2017. А садржај понуде чини око 25 км стаза за скијаше, бордере и остале зимске спортове, квалитетан вертикални транспорт (три шестоседне и две двоседне успињаче, три ски-лифта за одрасле и неколико малих бејби-лифтова, капацитета око 11.000 скијаша на час), изузетан смештај у двадесетак луксузних и хотела средње класе (од три до пет звездица, капацитета око 2000 лежајева) и више од 2500 лежајева у кућама за одмор, апартманима и собама за изнајмљивање. Све то Јахорини с правом даје епитет респектабилног зимског туристичког центра.

 

Дода ли се томе гостољубивост домаћина, олимпијско „наслеђе“, изузетна понуда домаће здраве кухиње, пића и напитака, уз веома коректне цене, онда и на „EXPO-ZIM“-у заиста има шта да се види.

 

Посебно је интересантно релативно ново скијалиште „Равна планина – Горње Пале“ на северној падини Јахорине. Стаза дужине 1200 м, са ски-лифтом капацитета 800 скијаша на час и изузетно квалитетним вештачким оснежавањем, скијалиштем и играоницом за најмлађе, те паркингом за више од 500 путничких аутомобила, све је интересантнија истинским љубитељима зимских спортова. У току су радови на инсталацији прве фазе гондоле „Jahorinaexpres“ (деоница полазна станица (циљна равнина) – Равна планина – око 2 км), што ово скијалиште чини још атрактивнијим.