Sajam nautike, lova i ribolova, kao i svake godine, obeležava bogat stručni prateci program.

Ovogodišnji Festival kratkog podvodnog filma „Nečujno – upoznajte se“ u petak, 11. marta na programu je u 11 časova.

Grupacija NATUS Privredne komore Srbije u podne će održati okrugli sto koji će se baviti problemima i razvojem nautičke privrede Srbije.

Sledi predstavljanje regate Vode Vojvodine 2017. godine (Novi Sad-Kanjiža-Novi Sad), od 21.06. do 02.07. Regatu će predstaviti Aleksandar Šlocer, JVP Vode Vojvodine iz Novog Sada.

Zainteresovani posetioci moći će da se upoznaju sa organizacijom kajakaških turnira na ušću Save u Dunav, kao i sa potencijalima reke Nišave.

Za 14:30 predviđeno je potpisivanje ugovora o saradnji FSFV Niš i Udruženja „Dunavski propeler“.

Nautičari će u okviru stručnog pratećeg programa govoriti i o veslanju u turističkim kanuima u ekstremnim uslovima, rekreativno-plovnom turizmu i regatama pod zvezdama,

O obalama akvatorije Srbije i (ne)iskorišćenim kilometrima za realizaciju nautičkog kampovanja govoriće profesori Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja – Vladimir Miletić, Željko Rajković i Darko Mitrović.

„Ekološka bezbednost kao preduslov za izvođenje nautičkih aktivnosti“ tema je koju će predstaviti Zorica Davidović, iz beogradskog Pro OUTDOOR tima.

O dosadašnjim iskustvima u nautičkoj obuci studenata FSFV i predlozima za njihovo poboljšanje govoriće profesori ovog fakulteta, a odmah posle toga sledi predavanje pod nazivom „Organizacija obuke jedrenja na dasci u okviru nautičkih centara“.

Današnji stručni prateći program završava se predstavljanjem nautičkog relija „Sava 2017“.