Međunarodni sajam medicine i stomatologije dragocen je ne samo za stručnjake i profesionalce u ovim oblastima koje život znače, iako je uglavnom njima namenjen, nego i običnim ljudima koji neke od svojih zdravstvenih dilema i tegoba mogu da razreše i saniraju na licu mesta i besplatno.

Tako, 12. i 13. oktobra, do 16 časova, KBC „Dr Dragiša Mišović – Dedinje“ organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. To je za zainteresovane prilika ne samo da budu humani nego i da izmere krvni pritisak, da saznaju nešto više o svojoj krvnoj slici i o opštem stanju organizma.

Udruženje „Svi i sve na vagu“ na svom štandu besplatno meri telesnu težinu i nudi savete nutricioniste. Za petak 13. oktobra, u 12 časova, na sajamskoj bini, ovo Udruženje planira predavanje „Piramida ishrane u prevenciji gojaznosti“ Milke Raičević, nutricioniste/aromoterapeute.

Kompanija Donnerberg na svom štandu posetioce časti besplatnom promotivnom masažom, što je prilika da se upoznaju sa širokim spektrom masažera koje Donnerberg nudi.

Udruženje za borbu protiv dijabetesa „Plavi krug“ na svom štandu besplatno meri šećer u krvi, krvni pritisak i indeks biomase, daje savete i edukuje obolele od dijabetesa, a moguća je i besplatna izrada elektrokardiograma po programu ECG4everybody.

„Žena plus“ na svom štandu, zajedno sa Omladinom JAZAS-a i Umetničkim društvom JeNeJart, promoviše projekat „Mostovi prijateljstava“ te deli besplatne kondome i edukativni materijali za posetioce.

To su samo neki od motiva da se na Medidentu spoji ugodno sa informativnim i korisnim.