Međunarodni sajam medicine i stomatologije MEDIDENT počeo je s radom u Hali 3 Beogradskog sajma. Trajaće od četvrtka 6. oktobra do subote 8. oktobra 2022.

Početak rada Medidenta simbolično je označio g. Branko Srećkov, vlasnik firme Neodent, višedecenijski, najstariji izlagač, koji ove godine po 30. put izlaže na Beogradskom sajmu. Osim kao zapaženi izlagač u komercijalnom delu Medidenta, on je, zajedno sa svojom firmom, dugi niz godina organizovao i stručni i prateći program, posebno cenjen od strane struke.

Srećkov je izrazio zadovoljstvo što u „samoupravnom maniru“ sami izlagači otvaraju jednu ovakvu manifestaciju, priželjkujući i u budućnosti njihov još veći uticaj na stručno dizajniranje Medidenta. Rekao je da kao dugogodišnji učesnik u radu ove manifestacije i sam svedoči o njenom razvoju, ali i da bi trebalo učiniti korak više kako bi u potpunosti prihvatila evropske standarde.

Povodom jubilarnog, 30. učešća na Medidentu, organizator je za g. Srećkova pripremio slatko iznenađenje – tortu, koju je slavljenik istog trenutka bio spreman da podeli sa svim drugim izlagačima.

Na ovogodišnjem Medidentu učestvuje preko 70 izlagača, koji nude ponajviše dentalnu, ali i ostalu medicinsku i laboratorijsku opremu i sredstva, farmaceutske i druge proizvode.

Tokom tri sajamska dana predstaviće se veliki i mali izlagači iz ovih oblasti, ali i dve klinike iz Mađarske i Rumunije. Kroz prezentacije, seminare i pokazne vežbe, ponudiće aktuelna stručna medicinska znanja i praktičnu obuku i iskustva iz stomatološke prakse i drugih grana medicine.

Pored onog stručnog, Medident je spreman da pokaže svoj humani i humanitarni karakter dočekujući posetioce brojnim promocijama, prezentacijama i akcijama, besplatnim pregledima, masažnim tretmanima, raznovrsnim pokaznim vežbama, kratkim promotivno-edukativnim programima i drugim korisnim uslugama iz različitih medicinskih oblasti.

Таkо „Plavi krug“ organizuje besplatno merenje šećera u krvi, krvnog pritiska i indeksa biomase, a oboleli od dijabetesa moći će da dobiju savete i edukaciju; „Žena plus“ (Asocijacija za pomoć ženama ugroženim HIV-om) nude edukativne materijale za posetioce; Institut za transfuziju krvi Srbije organizovaće akciju dobrovoljnog davanja krvi; na štandu firme B.P. Eurogrupa posetioci mogu da dobiju besplatnu masažu; firma Profarm će na štandu Elmeda promoviše Gingiopro, gel sa prirodnim aktivnim sastojcima za negu i masažu desni.

Firma Four Dental na svom štandu, sva tri dana sajma, u terminu od 12h do 14h, ima radionice i konsultacije koje drži dr Atlagić, a na temu „Sterilizacija i dezinfekcija u stomatologiji“.

Kompanija Neodent u okviru interaktivnih radionica na svom štandu, 7. oktobra organizuje prezentaciju ambulantnog izbeljivanja zuba na pacijentu, primenom White Smile Flash lampe, a biće prikazan i rad sa sredstvima i uređajima za higijenu i dezinfekciju na izloženom stomatološkom radnom mestu, da bi se efikasno sprečilo širenje bakterija.

Na štandu mađarske klinike Kreativ-Foglinika Kft iz Đera biće organizovane prezentacije o mađarskoj medicini i stomatološkoj klinici Kreativ (na ruskom i srpskom jeziku, na svaka dva sata). Na istom štandu biće moguće prijaviti se za konsultacije, preglede, operaciju i ugradnju zuba u klinici. A rumunska multidisciplinarna bolnica Elytis iz Jašija preporučuje se izuzetno obučenim medicinskim osobljem, modernom tehnologijom i najsavremenijom medicinskom opremom za snimanje. Pored ostalog, nudi radiološka i druga medicinska snimanja visokog učinka, sa specijalistima i savremenom opremom: ultrazvuk, CT skeniranje, MRI (magnetna rezonanca), X-zraci (rendgen), mamografija, skeniranje gustine kostiju (DEXA)…

Firma IPRO ING izlaže i demonstrira rad uređaja Genano 350, koji je izuzetno efikasan za dekontaminaciju vazduha u ordinacijama, laboratorijama, kancelarijama itd. Standardni uređaji za prečišćavanje koriste filtere koje je potrebno često menjati (velik trošak), a ovaj nema filtera i radi na principu električne plazme. A TIM CO premijerno predstavlja američki brend Sprint Ray, koji je proizvođač 3D printera za privremene i stalne protetske nadoknade.

Poslovnim ljudima i medicinskim stručnjacima, koji čine većinu posetilaca ove manifestacije, Medident takođe nuditi komercijalne, stručne i edukativne sadržaje i omogućuje im da na jednom mestu saznaju i razmene korisne informacije iz oblasti medicine i dentala.

Radno vreme sajma Medident je 6. i 7. oktobra 10 – 19 časova, a 8. oktobra 10 -18 časova.

Pojedinačna ulaznica košta 400 dinara, grupna 250 dinara, a parking u krugu Sajma plaća se 150 dinara po satu.