Na Sajmu etno hrane i pića Pirot se predstavio kao gastronomska prestonica Srbije, a njegovi aduti bile su čuvene peglane kobasice, kačkavalj i druge đakonije koje se prave po vekovima starim receptima.
Ovoga vikenda Turistička organizacija Pirota prezentovala je gastronomsku ponudu ovog kraja na sajmovima etno hrane u Beogradu i Kragujevcu i na oba sajma interesovanje je bilo ogromno, istakao je direktor TOP-a Bratislav Zlatkov.
Predstavnici ovog grada promovisali su seoska turistička domaćinstava, planinarski doma u Dojkincima, kao objekta na Staroj planini za smeštaj različitih organizovanih grupa, uz najavu turistički manifestacija u 2017.godini. Cilj nastupa na Sajmu etno hrane u Beogradu jeste najava tradicionalnih manifestacija – Sajma peglane kobasice 2017, Festivala sira i kačkavalja, Festivala staroplaninskih jela i Dana gljiva u Temskoj, uz prezentaciju svih lokalnih brendova.