На Сајму етно хране и пића Пирот се представио као гастрономска престоница Србије, а његови адути биле су чувене пеглане кобасице, качкаваљ и друге ђаконије које се праве по вековима старим рецептима.
Овога викенда Туристичка организација Пирота презентовала је гастрономску понуду овог краја на сајмовима етно хране у Београду и Крагујевцу и на оба сајма интересовање је било огромно, истакао је директор ТОП-а Братислав Златков.
Представници овог града промовисали су сеоска туристичка домаћинстава, планинарски дома у Дојкинцима, као објекта на Старој планини за смештај различитих организованих група, уз најаву туристички манифестација у 2017.години. Циљ наступа на Сајму етно хране у Београду јесте најава традиционалних манифестација – Сајма пеглане кобасице 2017, Фестивала сира и качкаваља, Фестивала старопланинских јела и Дана гљива у Темској, уз презентацију свих локалних брендова.