Trinaesti Državni pčelarski sajam, u organizaciji Saveza pčelarskih organizacija Srbije, biće održan u subotu i nedelju, 12. i 13. februara 2022. godine.

U hali 2 Beogradskog sajma posetiocima će na raspolaganju biti izuzetno bogat prodajni, izložbeni, obrazovni, promotivni, privredni i turistički sadržaj i program. Pored meda i drugih pčelinjih proizvoda, zainteresovani će po najpovoljnijim uslovima moći da nabave i kompletnu pčelarsku opremu i repromaterijale.

O velikom interesovanju za ovu uglednu sajamsku manifestaciju govori i činjenica da iz mnogih gradova u Srbiji gosti i posetioci dolaze organizovano, a pored domaćih učesnika predstaviće se i oni iz više evropskih zemalja.

Pored dvodnevnog izlagačkog programa, za subotu je planirano stručno predavanje o „nezi i pripremi pčela za prvu pašu“, a za nedelju takmičarsko predstavljanje a potom i nagrade za najbolje inovacije u oblasti pčelarstva.

Radno vreme sajma je u subotu od 9 do 18, a u nedelju od 9 do 16 časova.

Pojedinačna ulaznica košta 350 dinara (za članove SPOS-a besplatno), a parkiranje u krugu Beogradskog sajma je 150 dinara po satu.