XII Državni pčelarski sajam počeo je s radom u subotu, 1. februara 2020, u hali 2 Beogradskog sajma, a trajaće do nedelje, 2. februara. Organizator ove ugledne međunarodne manifestacije je Savez pčelarskih organizacija Srbije.

Sajam je prilika da se, pored meda i drugih pčelinjih proizvoda, po najpovoljnijim uslovima nabave i kompletna pčelarska oprema i repromaterijali, а posetioci tokom sajma mogu da uživaju u veoma raznovrsnom izložbenom, obrazovnom, promotivnom, privrednom i turističkom sadržaju i programu.

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije

Pored izlagačkog i takmičarskog dela, organizator je predvideo i više stručnih panela i seminara. Tako su već za subotu planirani međunarodni stručni seminar posvećen „Novim istraživanjima o varoi, biotehničkoj kontroli varoe i najnovijim trendovima u suzbijanju varoe“ i razgovori stručnjaka sa pčelarima, dok će nedelja biti u znaku takmičarskog predstavljanja a potom i proglašenja najboljih inovacija u oblasti pčelarstva.

Radno vreme sajma je u subotu od 9 do 18 časova, a u nedelju od 9 do 16 časova.

Ulaznica za posetioce košta 350 dinara (članovi SPOS-a sa identifikacionom karticom ulaze besplatno), a parking u krugu sajma plaća se 150 dinara po satu.