Na Beogradskom sajmu, u prisustvu velikog broja posetilaca, gostiju, izlagača i stručne javnosti svečano je otvoren 45. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE, najveća smotra građevinske industrije u regionu jugoistočne Evrope.

Manifestaciju je otvorila Aleksandra Damnjanović, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je Sajam građevinarstva svake godine sve veći po broju izlagača, i uspešniji u smislu inovacija u svakom segmentu. Takođe, naglasila je da je u sektoru građevinarstva sproveden niz reformi, koje su naročito vidljive u domenu elektronskog katastra, izdavanja elektronskih katastarskih dozvola ali i planiranim kratkim rokovima za donošenje prostornih i urbanističkih planova.

U ovom trenutku u Srbiji je aktivno preko četrdeset hiljada gradilišta, naglasila je Aleksandra Damnjanović, i to je svakako važno za perspektivu srpskog građevinarstva. Rezimirani su rezultati u izgradnji auto-puteva i saobraćajnica, i najavljeni novi projekti, poput rekonstrukcije železničke mreže u Srbiji.

Branislav Jovanović, „Roloplast Mošić“

Prisutnima se obratio i Branislav Jovanović, ispred kompanije „Roloplast Mošić“, ponosnog prijatelja 45. Međunarodnog sajma građevinarstva, te pozvao sve aktere građevinske industrije u Srbiji da zajedno grade i stvaraju nove ideje.

Sajam će pod sloganom „Gradimo budućnost zajedno“, od 17. do 20. aprila, pored tradicionalno velike poslovne posete i aktivnog biznis segmenta, biti posebno zanimljiv i za širi krug posetilaca. Sajam je idealna prilika da posetioci po najpovoljnijim cenama i specijalnim uslovima kupe materijale, proizvode i alate za renoviranje, restauraciju i rekonstrukciju, gradnju, kao i opremanje enterijera i eksterijera. Za svoje proizvode i usluge izlagači Sajma građevinarstva pripremili su ekskluzivne sajamske pogodnosti i popuste od 5 do 30 odsto, kao i posebne uslove plaćanja i mogućnost kupovine na kredit.

Radno vreme:
od srede, 17. aprila do subote 19. aprila 2019. godine od 10 do 19 časova,
u subotu, 2. aprila 2019. godine od 10 do 17 časova.

Ulaznice: cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, a za grupne posete 250 dinara.

Ulaznice za đake i studente: 150 dinara uz đačku knjižicu i indeks.

Poslovna propusnica (koja podrazumeva paket pogodnosti za poslovne posetioce, važi za sve dane sajma i obezbeđuje pristup i korišćenje usluga „Business Lounge“-a tj. toplo i hladno osveženje, Wi-Fi, korišćenje računara i štampača…) može se nabaviti po ceni od 2.000 dinara.

Parking: 150 dinara po satu.