Vinarija Iniesta” u Španiji je poznata po proizvodnji belih, crvenih i nektar vina, koja ljubitelje privlače izuzetnim ukusom, pristupačnim cenama i VIP etiketama – sa potpisom Andresa Inieste.
Vinarija “Iniesta” i ove godine se predstavila beogradskoj publici na Sajmu vina. Posetioci su imali priliku da degustiraju proizvode vinarije čiji je vlasnik legendarni fudbaler Barselone i španske reprezentacije. Porodični biznis u uzgajanju grožđa i pravljenju vina već ima dugu tradiciju, a velike plantaže vinove loze sada se nalaze u mestu Fuenteabilla, u provinciji Albacete, ali i u drugim španskim regionima. Od najboljih sorti grožđa prave se visokokvalitetna vina, koja se u poslednje vreme sve intenzivnije plasiraju na tržište Kine, nešto manje Rusije, a i istočna Evropa je jedan od zacrtanih ciljeva.
Posetioci Sajma uživali su u degustaciji vina proizvedenih od autohtonih sorti grožđa – “macabeo”, “bobal”, “graciano” i “tempranillo”, kao i od internacionalnih sorti “sauvignon blanc”, “chardonnay” i “petit verdot”. Pored potpisa na vinima, u Srbiju je stigao još jedan potpis Andresa Inieste – Nikoli Vukoviću, organizatoru Sajma vina, somelijeru a nekada i fudbaleru, jedan od najboljih svetskih fudbalera poslao je i svoj potpisan dres. Uz sportski i vinski pozdrav.