„Balkanski arhitektonski bijenale“ naziv je skupa koji se na Sajmu građevinarstva održava u okviru stručnog pratećeg programa u četvrtak, 19. aprila od 10 do 15 časova. Skup će u ime domaćina – SEEBBE, najaviti Dejana Cahun, a o idejnom konceptu govoriće dr Tatjana Mrđenović, AIA.

Nadležne stručne institucije i lokalne samouprave predstaviće Đorđe Milić iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ivana Vuletić iz Privredne komore Srbije i Milutin Folić, gradski urbanista Beograda.

Druga tema je Sektor investicija i nekretnina, o kojoj će govoriti prof. dr Slavenko Grgurević, Evrobalkan – Asocijacija za istraživanje i razvoj i Bojana Stanković, Twist Box, dok će Sektor projektnih biroa predstaviti Jugoslav Janjić, D.A. Dizajn arhitektura, Irena Ilić, Saobraćajni institut CIP, prof. mr Petar Arsić, Arco projekt, kao i prof. dr Jovan Despotović.

Od podne pa do 16 časova na otvorenom prostoru ispred hale 1 predstavnici beogradskog Građevinskog fakulteta sa stručnog stanovišta govoriće o izgradnji kuća.

Termin od 13 do 17 časova rezervisan je za promociju ruske firme „Docke Extruzion“.

Kompanija „TIM izolirka“ iz Šida od 15:30 predstaviće „Kombi ploče i njihovu primenu u današnjem vremenu“.