Od 17. do 20. aprila, pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, na Beogradskom sajmu će se održati 45. Međunarodni sajam građevinarstva, vodeći sajamski događaj u građevinskoj industriji u regionu jugoistočne Evrope.

U šest sajamskih hala i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma nastupiće više od 600 izlagača iz 27 zemalja, odnosno svi eminentni domaći i strani građevinski proizvođači, distributeri i trgovci.

Više od četiri decenije dugo poslovno iskustvo afirmisalo je manifestaciju u svim oblastima građevinske delatnosti i utvrdilo jak međunarodni karakter i liderski status Međunarodnog sajma građevinarstva.

Ugled i obim koji ima, manifestaciju čine jednim od poslovnih zaštitnih znakova Beograda i Srbije, što potvrđuje veliki broj inostranih učesnika i posetilaca. Pored značajnog broja učesnika, Sajam građevinarstva svake godine poseti i veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva.

Izlagački program obuhvata inženjering, rekonstrukciju, mašine za obradu stakla, mašine za obradu profila za stolariju, najmoderniju građevinsku mehanizaciju, kompjuterske softvere u građevinarstvu, mašine i uređaje za industriju građevinskih materijala, najnovije materijale, uređaje za klimatizaciju i grejanje, montažne objekte.

Ovogodišnja sajamska postavka biće, kao i svake godine, i sadržajno i dizajnerski inovirana. Nove tehnologije će biti prisutne u svakom segmentu manifestacije, upravo zbog konstantne potrebe za inovativnošću i napretkom u građevinskoj industriji. To važi za IT, digitalne, komunikacione tehnologije, sve vrste specijalizovanog, aplikativnog softvera, koji odavno u građevinarstvu nije novost i ekskluzivitet – već uspostavljeni standard.

Tehničko tehnološka dostignuća posebno su primetna u tehnologiji, sistemima gradnje i materijalima.

„Nekretnine i investicije“ i „Arhitektura i urbanizam“

Posebno značajan segment su dve, od prošle godine prisutne robne grupe: „Nekretnine i investicije“ i „Arhitektura i urbanizam“. Očekuje se dolazak kompanija koje posluju u oblasti građevinarstva, agencija za nekretnine i arhitektonskih biroa. Na sajmu će biti predstavljeni investicioni projekti koji su šansa za domaće i regionalne građevinare. Pored uobičajenog učešća najznačajnijih predstavnika industrije građevinskih mašina i alata, očekuje se promocija značajnog broja proizvođača skela, kao i proizvođača opeke.

11. Međunarodni sajam kamena STONEEXPO SERBIA

U okviru Sajma građevinarstva, u hali 2 nivo A održaće se i najveći međunarodni sajam u oblasti prirodnog kamena i prateće industrije – STONEEXPO SERBIA. Među stalnim izlagačima su vodeće domaće i međunarodne kompanije koje se bave istraživanjem, eksploatacijom i preradom kamena, proizvodnjom mašina, alata i opreme za eksploataciju, preradu, zaštitu i restauraciju kamena.

Zemlje učesnice na Sajmu građevinarstva

Manifestacija će okupiti vodeće kompanije građevinske industrije iz regiona i sveta. Zemlje učesnice na Sajmu građevinarstva su: Albanija, Austrija, BiH, Bugarska, Hrvatska, Češka, Francuska, Nemačka, Grčka, Mađarska, Izrael, Italija, Crna Gora, Norveška, Kina, Poljska, Indija, Severna Makedonija, Južnoafrička Republika, Rumunija, Rusija, Slovenija, Španija, Švajcarska, Turska, Ukrajina i Sjedinjene Američke Države.

Prvi put na Sajmu građevinarstva organizovano nastupa Kantonalna privredna komora Tuzle.

Radno vreme:
od srede, 17. aprila do subote 19. aprila 2019. godine od 10 do 19 časova,
u subotu, 2. aprila 2019. godine od 10 do 17 časova.

Ulaznice: Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, a za grupne posete 250 dinara.

Ulaznice za đake i studente: 150 dinara uz đačku knjižicu i indeks.

Poslovna propusnica (koja podrazumeva paket pogodnosti za poslovne posetioce, važi za sve dane sajma i obezbeđuje pristup i korišćenje usluga „Business Lounge“-a, tj. toplo i hladno osveženje, Wi-Fi, korišćenje računara i štampača…) može se nabaviti po ceni od 2.000 dinara.

Parking: 150 dinara po satu.