Zemun je odavno postao privlačna destinacija za domaće i strane turiste. “Leto na Gardošu”, jedinstveni teatar na otvorenom, centralna je manifestacija koju ove godine predstavlja Turistički centar Zemuna na Sajmu turizma.

Pored toga, Zemun promoviše i svoj turistički, kulturni, ugostiteljski i gastronomski potencijal i prirodne lepote, i ima za cilj da postane lider u ovoj oblasti. Pošto je sve izvesnija izgradnja međunarodnog putničkog pristaništa u Zemunu, zajednički plan razvoja rečnog turizma napravljen je na nivou države, grada i same opštine. Turiste koji će da stignu sa Dunava treba očekivati već u narednih par godina.

Da bi utisak o Zemunu bio još lepši radi se na uređenju starog jezgra grada, potpunoj rekonstrukciji Gospodske ulice i Magistratskog trga. U narednom periodu Opština će preduzeti i mere tehničke zaštite fasada, kao i preuređenje Gardoša, jednog od najznačajnihih simbola Zemuna.

Na štandu Zemuna posetiocima su predočeni i planovi za budućnost –  kontinuirani razvoja nautičkog, kulturnog, sportskog, gastronomskog i manifestacionog turizma.