Zbog svoje bogate ponude i tradicije duge sedam decenije, Medicinski i spa kompleks „Merkur“ iz Vrnjačke Banje ne treba posebno predstavljati. On je srž Vrnjačke Banje, a tokom 70 godina postojanja „Merkur“ se transformisao iz prvobitnog Zavoda i kasnijeg RH centra u današnji moderni kompleks.

U svojoj ponudi ima tretmane koji pogoduju korisnicima koji imaju različite probleme, samim tim i potrebe. Svoju bogatu ponudu definisali su kroz kreiranje različitih paketa.

„Sačuvajte lepotu“ je jedan od specijalno kreiranih paketa za period januar-april 2018. godine. Za sve one koji žele da brinu o sebi u najlepšoj i najposećenijoj destinaciji u Srbiji u ovom periodu obezbeđen je popust od 13 odsto.

Paketi „Za svaki džep“ i „Pokret bez bola“ takođe su kreirani za isti period, a podrazumevaju i isti popust. Svi oni koji hladnu zimsku svakodnevnicu žele da zamene opuštanjem u Spa centru trebalo bi da izaberu paket „Odmor za dušu i telo“.

„Vratite se sa odmora izlečeni“ parola je pod kojom se promoviše paket „Brza dijagnostika“, a veoma je popularan i „Gastro paket“.

„Merkur“ je poznat i po posvećenosti pacijentima sa dijabetesom, jer se sa ovom bolešću, uz dobar medicinski tretman, može „Kvalitetno živeti sa dijabetesom“ (kako glasi i naziv paketa).