SEEBBE 2018.

Na Beogradskom sajmu završen je najveći događaj iz oblasti građevinarstva u ovom delu Evrope – 44. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE.

Sajam je zadržao lidersku poziciju u regionu i mesto među najvećim sajmovima građevinarstva u jugoistočnoj Evropi. Više od 600 izlagača iz 27 zemalja sveta prikazalo je inovacije i tehnološka dostignuća na polju savremenog i funkcionalnog pristupa gradnji, modele za opremanje prostora i postavljanje ekoloških standarda koji definišu novu, ekološku kulturu življenja.

U organizaciji poslovnog udruženja za eksploataciju i preradu kamena „Kamen Srbije“, paralelno sa Sajmom građevinarstva održan je i 10. STONEEXPO Srbija.

Prvi put na Sajmu građevinarstva predstavile su se dve nove tematske celine – “Nekretnine i investicije” i “Arhitektura i urbanizam”.

Posebna pažnja ove godine bila je usmerena na promociju potencijala i perspektive srpskog građevinarstva. SEEBBE je, već tradicionalno, održan pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a Zorana Mihajlović, resorna ministarka, istakla je na svečanom otvaranju da je Sajam građevinarstva praktično slika privrede i poručila da građevinarstvo u Srbiji pokazuje odlične rezultate.

Tokom četiri dana trajanja manifestacije, Sajam građevinarstva posetilo je 33.582 hiljade posetilaca. Za 20 odsto zabeležen je porast broja poslovnih posetilaca u odnosu na prethodnu godinu. U sedam hala Beogradskog sajma i na otvorenom prostoru mogli su se čuti razgovori na desetak svetskih jezika, što je ovu manifestaciju potvrdilo kao najznačajnije mesto prezentacije i promocije građevinske industrije regionu i sveta.

Posebno raduje činjenica da je Sajam, u odnosu na prethodne godine, posetio znatno veći broj učenika i studenata iz stručnih škola i fakulteta, što ukazuje da je ova sajamska manifestacija pravo mesto za edukaciju i nova saznanja iz domena svih aspekata građevinarstva, kao delatnosti koja pokreće i ostale industrijske grane, a one dalje jačaju privredu Republike Srbije.