Sunce i lepo prolećno vreme pozvali su danas posetioce Sajma hortikulture da uživaju i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma. Pored obilaska hale 5, koja se prostire uz reku, i u bašti na otvorenom posetioce očekuje izuzetna prodajna izložba najrazličitijih biljaka i sadnica, kao i profesionalci iz oblasti sadnje i gajenja cveća, spremni da podele savete i svoja iskustva.

Današnji program sajma ulepšalo je i dečje takmičenje u okviru Šumarskog višeboja u organizaciji JP Srbijašume. Uzbudljivo takmičenje je zaštitni znak ovog javnog preduzeća i deo edukativnog programa koji realizuju preko 10 godina, počevši od zaštite prirodnih dobara.

U saradnji sa beogradskim osnovnim školama, ovo ekipno takmičenje od četiri člana ekipe i četiri stanice za prolaz, čine discipline koje su kombinacija starih, zaboravljenih dečjih igara sa dodatkom šumarskih veština, poput prerezivanja grana.

Sajam hortikulture 2021

Prateće izložbe Darovi prirode i Organic Fest posetiocima sajma raznolikih poslovnih profila i ličnih afiniteta pružaju jedinstvena priliku da saznaju više o proizvodnji i primeni lekovitog i aromatičnog bilja, novim tehnologijama u gajenju bilja, značaju i lekovitim dejstvima preparata od meda, šumskih plodova, pečuraka i zdravoj hrani uopšte.

Na nove trendove u hortikulturi, pejzažnoj arhitekturi i prostornom planiranju, nadovezuje se i izložba MotoPlantExpo, koja je tradicionalno okupila izlagače, proizvođače i distributere parkovskih i baštenskih mašina i opreme, male poljoprivredne, transportne i hortikulturne mehanizacije, mašina i alata za šumarstvo, zalivne sisteme i plastenike, kao i alate i opremu za baštovanstvo, razne vrste materijala za uređenje bašta i vrtova.

U vikendu pred nama, ova „Bašta u srcu Sajma“ biće otvorena za posetioce od 10 do 18 časova, a ulaz za posetioce je besplatan.